Litere şi Limbi Străine - Universitatea Hyperion

Departamentul de Litere şi Limbi Străine al Universităţii Hyperion

Examene Toefl şi Toeic

 

EXAMENE TOEFL (Test of English as a Foreign Language) și TOEIC (Test of English for International Communication)

Testele TOEFL (Test of English as a Foreign Language) și TOEIC (Test of English for International Communication), cele mai cunoscute și apreciate teste de limba engleză din lume, sunt vândute în peste 7.000.000 de exemplare anual, în peste 150 de țăriTestul TOEIC Listening and Reading, deosebit de apreciat, este folosit de peste 14.000 de instituții de învățământ superior (Universități de prestigiu, Facultăți de Inginerie și Business), corporații și companii multinaționale.Testele „TOEIC Listening and Reading”, „TOEIC Speaking and Writing” și „TOEFL iBT” sunt recunoscute și acreditate de Ministrul Educaţiei Naţionale și Cercetării Ştiinţifice din România încă din 2010 prin O.M.E.C.T.S. nr.5219/09.09.2010.

Aceste teste pot fi folosite de universități, acolo unde limba engleză este una dintre materiile de admitere.  

Testarea și îmbunătățirea capacităților de comunicare și a nivelului cunoștințelor de limba engleză al studenților are loc în perioada studiilor, 
astfel încât studenții să obțină la final punctajul maxim de 980 puncte (sistem USA) echivalent nivel C2 (sistem Uniunea Europeană).

Pe lângă „certificatul ETS” – unde informația este destul de sumară (numele absolventului, punctajul obținut, data, etc.), se primește în plus și așa numitul „Score Report” cu informații mult mai detaliate și complete despre abilitățile și capacitățile de comunicare în limba engleză ale fiecărui absolvent în parte. Informații absolut necesare în procesul de recrutare pe piața forței de muncă. Angajatorii, în special corporațiile și companiile multinaționale, apreciază acest gen de informații care ajută în luarea unor decizii corecte.